Harmonix TB-0917 The Base

– Exclusive Audio Distribution –

2020

Nieuws & Info's

[Under Construction] … [Update: Juli 2020]


Maart 2020
JERN Cast Iron Loudspeaker
Daluso is JERN distributeur voor Nederland, België (Vlaanderen), Luxemburg en Duitsland.

‘Bijzonder, uniek, exceptioneel.’ Deze drie woorden geven correct weer wat de JERN Cast Iron Loudspeakers, oftewel JERN gietijzeren luidsprekers, herbergen. Een toch bijzondere verschijning in een tijdloze en organische vormgeving, een uniek ontwerp van gietijzer en een voor de afmetingen exceptioneel geluid.

Er valt heel veel te vertellen over de JERNs, maar belangrijk is gelijk te weten dat ze in HiFi-, High End- Home Cinema maar ook PRO-Audio toepassingen hun weg gaan vinden. Afhankelijk van het type en hun toepassing ze zijn bedoeld voor luister- en woonruimtes tot circa 75 m2. In kleine ruimtes vanaf 6 m2 doen ze ook gelijk goede zaken met een mooi-gedefinieerde en open detailrijke bühne, zonder opspelige zware baspartijen. Ook in de grotere ruimtes, eventueel gecombineerd met een mooie subwoofer, is het gelijk feest.
Men zou kunnen zeggen dat de JERNs gewoon mooie lifestyle producten zijn, maar dat is een leuke bijkomstigheid. Ook getuige de niet mis te verstane (inter-)nationale recensies zijn ze echt bedoeld om muziek/geluid opperbest weer te geven. En dat doen ze ook. Volgens Daluso muzikaal en tonaal ‘een wolf in schaapskleren’.
In menig modern, retro en klassiek interieur staan of hangen ze echt prachtig in de kleuren Polar White, Cast Grey en Nordic Black. De JERN11 en JERN12 zijn de fullrange speakers en de JERN14 zijn satelliet speakers voor HC- en HT-applicaties. Qua kastconstructie kennen de JERNs alleen maar pluspunten: mooie naadloos ronde vormen en een oersterk materiaal dat maar heel weinig eigen resonanties produceert. Vandaar die mooie, echte sound en stage. De buitenkant is bijzonder fraai afgewerkt, wat de JERNs ook een hoge aaibaarheidsfactor (Lees WAF-factor) geeft.
Vanwege het gietijzer zijn ze wat stoer aan de zware kant. Ze horen dus thuis op een stevige en solide ondergrond.

En dan de JERN-subwoofers in 2 modellen. Je zou ze bijna kunnen classificeren als kleine kanonskogels. Niettemin mooi, zijn makkelijk instelbaar en en presteren eveneens bijzonder goed,

De JERN10-serie, bijzonder mooi-spelende en mooi-ogende luidsprekers in meerdere kwaliteitsklassen en dat voor zeer toegankelijke prijzen vanaf €1.298,- per paar. In hoogte/breedte-afmetingen zijn ze net iets groter dan een A4-tje.
JERN ‘dedication to music’ … ga dat zien, ga dat horen.


Interessante Engelstalige JERN 12XF review op The EAR.net website:
LEES HIER

Interessante Nederlandstalige JERN 12WS review op Unique Radio website:
LEES HIER

Buitengewone Duitstalige JERN 14ES review op Hifistatement.net:
LEES HIER